Премиерата на дългоочаквания Дюн: Част втора  се отлага за 15 март

...
  Премиерата на дългоочаквания Дюн: Част втора  се отлага за 15 март
Коментари Харесай

Премиерата на Дюн: Част втора се отлага за 2024 година

 

 

Премиерата на дълго чакания " Дюн: Част втора "   се отсрочва за 15 март 2024 година, заяви международните организации и профилираните издания, като се базират на Warner Bros. Причината е стачката на холивудските сценаристи, която стартира през май. Към митинга по-късно се причисли и Гилдията на актьорите в Холивуд.

Новият филм на Дени Вилньов трябваше да тръгне по кината през ноември. Засега не е ясно дали звездният състав артисти ще промотира лентата. Във втората част играят Тимъти Шаламе, Зендея, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард, Флоранс Пю, Леа Сейду. Във кино лентата вземат участие Тимъти Шаламе, Зендая, Хавиер Бардем, Остин Бътлър и други

Сценаристите и актьорите в Холивуд стачкуват поради ниско възнаграждение и нерегламентираното нахлуване на изкуствения разсъдък в тяхната сфера. Стачните дейности доведоха до прекратяване на производството на голям брой телевизионни излъчвания и огромни кинопроекти. Протестът им отсрочи редица министър председатели, измежду които новият " Аватар " и новата предистория на " Игра на тронове ". Филмовите награди на MTV бяха онлайн, а премиите " Еми " бяха отсрочени. 

Повратна точка за Холивуд

Фран Дрешър, която е отпред на Гилдията на екранните артисти, назова стачката в Холивуд " повратна точка ", заяви АП. 

Според актрисата не става въпрос единствено за стачка на актьорите, стачка на сценаристите или рецесия в развлекателната промишленост. Дрешър сподели пред организацията, че светът на работещите се изправя против корпоративните водачи. " В един миг вие би трябвало да кажете: Стига към този момент! ", разяснява Дрешър, която е звезда от сериала " Бавачката ". " Мисля, че това в този момент е диалог за културата на огромния бизнес и какво е отношението към хората в името на облагата. "

65-годищната Дрешър, оглави Гилдията през 2021 година, само че съгласно доста членове и наблюдаващи денят, в който тя стана същинска лидерка, е 13 юли. Тогава Дрешър изнесе вдъхновяваща тирада на конференция, анонсирайки неуспеха на договарянията и началото на стачката.

" Срам за вас ", сподели Дрешър, обръщайки се към шефовете на студиата и стрийминг платформите, добавяйки, че бизнесът е застанал на неправилната страна на историята. Дрешър е първият синдикален водач, който афишира стачка от 1980 година до момента.  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР